Tampereen Parkinson-yhdistys ry on toiminut yli 30 vuotta Parkinsonin tautia sairastavien ja heidän läheistensä tukena. Yhdistys perustettiin vuonna 1987. Toimialueena ovat Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit.

Tampereen Parkinson-yhdistys kuuluu Parkinsonliittoon. Liitto tuottaa sekä jakaa tietoa sairaudesta ja sen kanssa toimeen tulemisesta Hermolla -lehdessä, jonka jäsenet saavat jäsenetuna. Liitto tuottaa myös tiedotteita ja oppaita, esimerkiksi Vastasairastuneen Parkinson-potilaan tietolehtinen.

Tampereen Parkinson-yhdistys Ry:n hallitus 2020

Osmo Kaikuvuo
Asepalvelun jälkeen muutin Lahdesta Tampereelle. Tein rakennusalan töitä ja toimin varastomies-autonkuljettajana, jonka jälkeen siirryin töihin Postiin. Postissa työskentelin 40 vuotta. Tein siellä todella monenlaisia töitä, postinjakajasta projektipäällikköön ja kaikkea siltä väliltä. Osmo Kaikuvuo
hallinto@tampereenparkinsonyhdistys.fi

Varapuheenjohtaja

Seppo Lähteenmäki
Olen koulutukseltani diplomi-insinööri ja työskennellyt kaivosteollisuudessa eri tehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Toimin myös paikallislehden toimitusjohtajana yli kaksikymmentä vuotta. Varapuheenjohtajan tehtävän ohella toimin myös yhdistyksen varaliikuntavastaavana. Seppo Lähteenmäki
hallinto@tampereenparkinsonyhdistys.fi
Hallituksen jäsenet

Liikuntavastaava

Jukka Lehtonen
Työkseni toimin yrittäjänä ja olen ollut potilaana 18 vuotta. Toimin aktiivisesti yhdistystoiminnassa ja pyrin parhaani mukaan antamaan tukea muille. YHTEYSTIEDOT: 040 324 3500

Sihteeri, Taloudenhoitaja

Taina Pensasmaa
Olen toiminut asiakaspalvelussa yli 20 vuotta: kesätöissä Stockmannin eri osastoilla, postissa 18 vuotta, kenkäkaupoissa, luontaistuotekaupassa.
Omaisista isällä oli Parkinson. Hän kuoli 2012 ollessaan 80-vuotias.
Yhdistyksessä toimin sihteerinä ja pidän yhdistyksen taloudesta huolta. YHTEYSTIEDOT: 050 358 9904, talous@tampereenparkinsonyhdistys.fi

Varsinainen jäsen, isäntä

Juha Säde
Synnyin Tampereella 1956, eli 63 vuotta on mennyt hurahtamalla. Mukulana olin kesätöissä Starkin varastolla ja varsinainen työura alkoi Tampellan konepajakoulusta. Siitä Tamrock/Sandvik 43 vuotta metallialan eri töitä, lähinnä kaivosalan laitteiden sähkötöitä.
Alan pikkuhiljaa tuntea itseni potilaaksi ja toivon että sairaus ei etenisi kukonaskelilla. YHTEYSTIEDOT: 040 548 7324, juha.sade@luukku.com

Orivesi

Kari Rannanautio
Toimin sosiaalitoimen johtotehtävissä vuosina 1977 – 2012. Eläkkeelle jäin Oriveden sosiaali- ja terveysjohtajan virasta. Toimin aktiivisesti Parkinson-työssä ja toivon, että saadaan Orivedellä mukaan mahdollisimman moni Parkinsonia sairastava. Toivon myös pysyväni terveenä ja hyvää marjavuotta 2019. YHTEYSTIEDOT: 040 736 8078, krannanautio@gmail.com

Varsinainen jäsen

Tuulikki Balvik
Olen työskennellyt kaupantätinä vaate-, konditoria- ja elintarvikeliikkeissä yhteensä n.19 vuotta. Ravintola/baari n. 5 vuotta ja kuljetusalalla bussikuskina sekä raskaalla puolella kuljetusyrittäjänä olen ollut yhteensä 20 vuotta.
Harrastuksiani ovat kuntosali, vesijumppa, yhteisötanssi, puutarhanhoito, luonnossa liikkuminen kesäisin, Huutis, tuolijooga ja peli-illat tuvalla.
Varajäseninä toimivat
Arvo Juntunen
p.050 918 3533
Kari Puusniekka
p.050 5257036
e-mail: kari.puusniekka@gmail.com
Pirkko Österholm (kulttuurivastaava)
p.040 9378188
e-mail: pirkko.osterholm1@luukku.com
Hallituksen ulkopuolella

Emäntä

Raija Hemmilä
Toimin emäntänä Tampereen Parkinson-yhdistys ry:ssä
YHTEYSTIEDOT: 040 593 0693

Jäsenrekisteri ja merkkipäivät

Tuija Kaikuvuo
Toimin Tampereen Parkinson-yhdistys ry:n jäsenrekisterivastaavana ja minulle tulevat myös uudet jäsenhakemukset. Vastuualueeseeni kuuluu myös yhdistyksemme merkkipäivävastaavan tehtävät.
YHTEYSTIEDOT: rekisteri@tampereenparkinsonyhdistys.fi

Verkkosivut ylläpito

Raisa Kaikuvuo ja Anna Murtonen
Ylläpidämme Tampereen Parkinson-yhdistys ry:n verkkosivuja. Jos huomaat jotain ongelmia sivustoissa, ota rohkeasti yhteyttä.

Kulttuurivastaava
(teatteri ja elokuvat)

Marjaliisa Lehtonen
Olen työskennellyt lastenohjaajana päiväkerhoissa ja olen ollut työssä ammattijärjestössä. Harrastukseni on Tampereen Parkinson-yhdistyksessä toimiminen. YHTEYSTIEDOT: 044 063 8961, marjaliisa.tampere@gmail.com
Toiminnantarkastajat

Varsinainen toiminnantarkastaja

Aarne Jalaskoski

Varsinainen toiminnantarkastaja

Jaakko Ylinen

Varalla

Juha Siljamäki

Kerho- ja ryhmätoiminta Pirkanmaalla

Tampereen Parkinson-yhdistyksen toiminta-alue on laaja ja yhdistykseen kuuluu 13 rekisteröimätöntä kerhoa, jotka toimivat alueensa jäsenien lähellä järjestäen erilaista toimintaa alueellaan.

Varsinaisten kerhojen toiminta on järjestynyttä ja ne toimivat Tampereen Parkinson-yhdistys Ry:n alla. Pirkanmaalla toimii myös ryhmiä, joissa ryhmään kuuluvat kokoontuu yhteen sovittuna aikana. Ryhmät toimivat itsenäisinä yksiköinä yhteistyössä Tampereen Parkinson-yhdistyksen kanssa.

Sivustoillamme esitellään myös aluekerhojen toimintaa ja järjestettävät tapahtumat ja kokoontumiset löydät aina sivustomme tapahtumakalenterista.

KERHOT

Kerhotoiminta alueilla

Oriveden seudun Parkinson-kerho

Yhteyshenkilö: Kari Rannanautio, p. 040 736 8079
Sähköposti: krannanautio@gmail.com

Riihimäen seudun Parkinson-kerho

Yhteyshenkilö: Sinikka Tenkanen p. 040 085 0365
Sähköposti: sinikkatenkanen@gmail.com

Riihimäen kerho kokoontuu joka kuukauden 2. tiistai klo 15.00 osoitteessa Temppelikatu 9, 3.krs.
Parkkisjumppaa järjestetään muina tiistaina klo 15 – 16 Riihimäen maauimalan (Salpausseläntie 16) yläsalissa.

Sastamalan seudun Parkinson- ja dystoniakerho

Yhteyshenkilö: Ritva Haavisto, p. 044 213 0682 ja
Arja Korpela, p. 050 4663979
Sähköposti: arja.korpela@kopteri.net

Kerho kokoontuu joka kuukauden viimeinen torstai klo 16 -18 tammi-toukokuussa,
elo-marraskuu. Seurakuntatalon työtuvalla Asemakatu 6, 38210 Sastamala,
ellei Alueviestissä toisin mainita.

Valkeakosken seudun Parkinson-kerho

ALUERYHMÄT

Järjestäytymättömät ryhmät

Hämeenkyrön-Ikaalisten Parkinson-ryhmä