Tampereen Parkinson-yhdistys ry on toiminut yli 30 vuotta Parkinsonin tautia sairastavien ja heidän läheistensä tukena. Yhdistys perustettiin vuonna 1987. Toimialueena ovat Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit.

Tampereen Parkinson-yhdistys kuuluu Parkinsonliittoon. Liitto tuottaa sekä jakaa tietoa sairaudesta ja sen kanssa toimeen tulemisesta Hermolla -lehdessä, jonka jäsenet saavat jäsenetuna. Liitto tuottaa myös tiedotteita ja oppaita, esimerkiksi Vastasairastuneen Parkinson-potilaan tietolehtinen.

Tampereen Parkinson-yhdistys Ry:n hallitus 2020

Osmo Kaikuvuo
Asepalvelun jälkeen muutin Lahdesta Tampereelle. Tein rakennusalan töitä ja toimin varastomies-autonkuljettajana, jonka jälkeen siirryin töihin Postiin. Postissa työskentelin 40 vuotta. Tein siellä todella monenlaisia töitä, postinjakajasta projektipäällikköön ja kaikkea siltä väliltä. Osmo Kaikuvuo

Varapuheenjohtaja

Seppo Lähteenmäki
Olen koulutukseltani diplomi-insinööri ja työskennellyt kaivosteollisuudessa eri tehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Toimin myös paikallislehden toimitusjohtajana yli kaksikymmentä vuotta. Varapuheenjohtajan tehtävän ohella toimin myös yhdistyksen varaliikuntavastaavana. Seppo Lähteenmäki
Hallituksen jäsenet

Liikuntavastaava

Jukka Lehtonen
Työkseni toimin yrittäjänä ja olen ollut potilaana 18 vuotta. Toimin aktiivisesti yhdistystoiminnassa ja pyrin parhaani mukaan antamaan tukea muille. YHTEYSTIEDOT: 040 324 3500

Sihteeri, Taloudenhoitaja

Taina Pensasmaa
Olen toiminut asiakaspalvelussa yli 20 vuotta: kesätöissä Stockmannin eri osastoilla, postissa 18 vuotta, kenkäkaupoissa, luontaistuotekaupassa.
Omaisista isällä oli Parkinson. Hän kuoli 2012 ollessaan 80-vuotias.
Yhdistyksessä toimin sihteerinä ja pidän yhdistyksen taloudesta huolta. YHTEYSTIEDOT: 050 358 9904,

Varsinainen jäsen, isäntä

Juha Säde
Synnyin Tampereella 1956, eli 63 vuotta on mennyt hurahtamalla. Mukulana olin kesätöissä Starkin varastolla ja varsinainen työura alkoi Tampellan konepajakoulusta. Siitä Tamrock/Sandvik 43 vuotta metallialan eri töitä, lähinnä kaivosalan laitteiden sähkötöitä.
Alan pikkuhiljaa tuntea itseni potilaaksi ja toivon että sairaus ei etenisi kukonaskelilla. YHTEYSTIEDOT: 040 548 7324,

Orivesi

Kari Rannanautio
Toimin sosiaalitoimen johtotehtävissä vuosina 1977 – 2012. Eläkkeelle jäin Oriveden sosiaali- ja terveysjohtajan virasta. Toimin aktiivisesti Parkinson-työssä ja toivon, että saadaan Orivedellä mukaan mahdollisimman moni Parkinsonia sairastava. Toivon myös pysyväni terveenä ja hyvää marjavuotta 2019. YHTEYSTIEDOT: 040 736 8078,

Varsinainen jäsen

Tuulikki Balvik
Olen työskennellyt kaupantätinä vaate-, konditoria- ja elintarvikeliikkeissä yhteensä n.19 vuotta. Ravintola/baari n. 5 vuotta ja kuljetusalalla bussikuskina sekä raskaalla puolella kuljetusyrittäjänä olen ollut yhteensä 20 vuotta.
Harrastuksiani ovat kuntosali, vesijumppa, yhteisötanssi, puutarhanhoito, luonnossa liikkuminen kesäisin, Huutis, tuolijooga ja peli-illat tuvalla.
Varajäseninä toimivat
Arvo Juntunen
p.050 918 3533
Kari Puusniekka
p.050 5257036
Pirkko Österholm (kulttuurivastaava)
p.040 9378188
Hallituksen ulkopuolella

Emäntä

Raija Hemmilä
Toimin emäntänä Tampereen Parkinson-yhdistys ry:ssä
YHTEYSTIEDOT: 040 593 0693

Jäsenrekisteri ja merkkipäivät

Tuija Kaikuvuo
Toimin Tampereen Parkinson-yhdistys ry:n jäsenrekisterivastaavana ja minulle tulevat myös uudet jäsenhakemukset. Vastuualueeseeni kuuluu myös yhdistyksemme merkkipäivävastaavan tehtävät.
YHTEYSTIEDOT:

Verkkosivut ylläpito

Raisa Kaikuvuo ja Anna Murtonen
Ylläpidämme Tampereen Parkinson-yhdistys ry:n verkkosivuja. Jos huomaat jotain ongelmia sivustoissa, ota rohkeasti yhteyttä.

Kulttuurivastaava
(teatteri ja elokuvat)

Marjaliisa Lehtonen
Olen työskennellyt lastenohjaajana päiväkerhoissa ja olen ollut työssä ammattijärjestössä. Harrastukseni on Tampereen Parkinson-yhdistyksessä toimiminen. YHTEYSTIEDOT: 044 063 8961,
Toiminnantarkastajat

Varsinainen toiminnantarkastaja

Aarne Jalaskoski

Varsinainen toiminnantarkastaja

Jaakko Ylinen

Varalla

Juha Siljamäki

Kerho- ja ryhmätoiminta Pirkanmaalla

Tampereen Parkinson-yhdistyksen toiminta-alue on laaja ja yhdistykseen kuuluu 13 rekisteröimätöntä kerhoa, jotka toimivat alueensa jäsenien lähellä järjestäen erilaista toimintaa alueellaan.

Varsinaisten kerhojen toiminta on järjestynyttä ja ne toimivat Tampereen Parkinson-yhdistys Ry:n alla. Pirkanmaalla toimii myös ryhmiä, joissa ryhmään kuuluvat kokoontuu yhteen sovittuna aikana. Ryhmät toimivat itsenäisinä yksiköinä yhteistyössä Tampereen Parkinson-yhdistyksen kanssa.

Sivustoillamme esitellään myös aluekerhojen toimintaa ja järjestettävät tapahtumat ja kokoontumiset löydät aina sivustomme tapahtumakalenterista.

KERHOT

Kerhotoiminta alueilla

Oriveden seudun Parkinson-kerho

Yhteyshenkilö: Kari Rannanautio, p. 040 736 8079

Riihimäen seudun Parkinson-kerho

Yhteyshenkilö: Sinikka Tenkanen p. 040 085 0365
Sähköposti:

Riihimäen kerho kokoontuu joka kuukauden 2. tiistai klo 15.00 osoitteessa Temppelikatu 9, 3.krs.
Parkkisjumppaa järjestetään muina tiistaina klo 15 – 16 Riihimäen maauimalan (Salpausseläntie 16) yläsalissa.

Sastamalan seudun Parkinson- ja dystoniakerho

Yhteyshenkilö: Ritva Haavisto, p. 044 213 0682 ja
Arja Korpela, p. 050 4663979

Kerho kokoontuu joka kuukauden viimeinen torstai klo 16 -18 tammi-toukokuussa,
elo-marraskuu. Seurakuntatalon työtuvalla Asemakatu 6, 38210 Sastamala,
ellei Alueviestissä toisin mainita.

Valkeakosken seudun Parkinson-kerho

Kokoontumispaikkamme on päivätoimintakeskus Aurinkorinne, Hämeenkyrö
Toimintaa kevään korvalla:

Pe 13.3. klo 16-18
Fysioterapeutti opettaa teematanssin askeleet ja muistihoitaja kertoo ”muistin huollosta”

Ti 7.4. klo 10-14 Parkinson-päivä
10.00 Infoa Parkinson- ja liikehäiriösairauksista
11.00 Parkinson – viikon tanssi
12.45 Luento neurologi Anne Vehmas: ”Parkinson- ja liikehäiriösairaudet tutuksi”

Nokian Parkinson-ryhmä

Yhteyshenkilö: Puheenjohtaja Terttu Teikari, puh. 044 596 2367